zaterdag 9 juli 2016

Koken: rigatoni met gehaktballetjes en groentesaus

Uit het tijdschrift van Albert Heijn (AH) heb ik dit receptje onlangs gescheurd. Het is spaghetti op een andere manier vonden we. Het was lekker. De zoon vond zo van niet omdat hij het zo niet gewoon is maar het komt op ons lijstje nog eens te maken :-).

Omdat ik het op een weekavond heb klaargemaakt is er helaas geen foto van omdat het dan hier vaak snel moet gaan.

Ingrediƫnten voor 4 personen:300g rigatoni
12 gehaktballetjes (ik kocht de mijne kant en klaar bij AH zoals bij de wok met ananas)
450 g Italiaans groentepannetje (kan je terugvinden in de diepvries)
1 blik gepelde tomaten (400g)
2 tl gedroogde oregano
1 potje gegrilde rode paprika (295 ml) ; wij hebben dit weggelaten aangezien we geen fan zijn van paprika

Bereiding:
Kook 300 g rigatoni volgend de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar.
Giet af en laat uitlekken.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie en bak de runderballetjes 10 minuten op een middelhoog vuur rondom bruin en gaar

Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie en bak de diepgevroren groenten 8 minuten op een middelhoog vuur.

Voeg na 3 minuten 1 blik gepelde tomaten en eventueel 2 tl gedroogde oregano toe en schep om.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Laat 1 potje gegrilde rode paprika uitlekken en snijd in reepjes. Schep door de saus en zet het vuur uit. (Wij hebben deze stap overgeslagen)

Schep de pasta door de saus en verdeel de balletjes erover. SMAKELIJK ETEN!


Net even goede vriend Google geraadpleegd. Het receptje kan je ook terugvinden op de website van Albert Heijn. Dit is het linkje: http://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1187024/rigatoni-met-gehaktballetjes-en-rijkgevulde-groentesaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten